×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 609

Τεχνικές Πληροφορίες

Η μονή τοιχοποιία, κατασκευασμένη από τούβλα μεγάλου πάχους και μεγάλης θερμικής αντίστασης, παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή δόμησης:

• Αντισεισμικότητα
Η μεγάλη μάζα της μονής τοιχοποιίας από τούβλα αποσβαίνει ένα μεγάλο μέρος της σεισμικής ενεργείας βελτιώνοντας σημαντικά την αντοχή του κτηρίου.

• Πυροπροστασία
Παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντίσταση στη φωτιά, καθώς το τούβλο κατά την παράγωγη του ψήνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 1000 C είναι επόμενο να αντέχει και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

• Ηχοπροστασία
Α. Ηχομόνωση θορύβου που μεταφέρεται μέσω του αέρα των δομικών μονάδων
Β. Ηχομόνωση θορύβου που μεταφέρεται μέσω του εσωτερικού αέρα του κτηρίου
Γ. Ηχομόνωση κτυπογενούς θορύβου

• Κάλυψη κανονισμού θερμομόνωσης
Α. ΕΝ ISO 6946-1
Τούβλα φάρδους μεγαλύτερου των 25cm υπερκαλύπτουν τον κανονισμό θερμομόνωσης και λόγω της πορότητας της μάζας τους μπορούν να λειτουργήσουν σαν ρυθμιστές της υγρασίας των εσωτερικών χώρων απελευθερώνοντας υγρασία σε περίπτωση ξηράς ατμόσφαιρας.

Β. ΕΝ ISO 13786
Με την μονή τοιχοποιία αποφεύγεται η υπερθέρμανση του κτηρίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς παρέχεται η δυνατότητα τεχνητής ψύξης και φυσικού δροσισμού. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοχωρητικότητα σε περιπτώσεις παθητικού σχεδιασμού κτηρίων, δηλαδή κτηρίων που απαιτούν μικρή κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση το χειμώνα και ελάχιστη ως μηδενική κατανάλωση ενέργειας για ψύξη το καλοκαίρι.

Επομένως, η μονή τοιχοποιία αποτελεί μοναδικό δομικό στοιχείο για κτήρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με προδιαγραφές ποιότητας εσωτερικού κλίματος, θερμοσσυσώρευσης, μακροζωίας και ευελιξίας.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΕΙΑ Δ.Ι. ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗΣ Α.Ε.
Λεωφόρος ΝΑΤΟ & 4η Εξοδος Αττικής Οδού, Ασπρόπυργος Τ.Κ. 193 00 - Αττική, Ελλάδα

Τηλέφωνα:
+30 210 55 74 825 , +30 210 55 74 974,
+30 6979333301

Φαξ:
+30 210 55 70 746

E-mail:
[email protected]



©2018 Δ.Ι. ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗΣ Α.Ε

Please publish modules in offcanvas position.